Corina Mutu

Mentor

Buna! Eu sunt Corina și în acest moment ocup poziția de Technical Project Manager la Frontiers.
Eu am fost una dintre persoanele norocoase care a știut încă din școala generală către ce cariera isi dorește sa meargă, și anume IT.

Am început sa scriu (pseudo-)cod încă de la 12 ani, am continuat pe parcursul normal de IT, mergând spre un profil de Mate-Info în liceu, iar apoi Facultatea de Informatica Teoretica din cadrul Universității Transilvania din Brașov.
Cariera mea a început cu pași timizi cu un internship de dezvoltator full-stack (.NET și MSSQL) în cadrul unei companii de software. Post-internship, am acceptat oferta companiei de a continua colaborarea long-term și am făcut parte din echipa de dezvoltare a unei soluții CRM/ERP.
Am continuat apoi tot cu un rol de full-stack dev în echipa de IT a Allianz Țiriac România, fiind persoana dedicata pentru implementarea diferitelor soluții de integrare între compania de asigurări și diferite bănci din piața.
Făcând parte din programul de “tinere talente” al companiei (și norocul de a avea un mentor foarte bun) și având o experiență destul de vasta asupra domeniului de integrare asigurări-banci, după 3 ani mi s-a oferit oportunitatea de a prelua un rol de management. Astfel, pentru 1 an am fost delegata către entitatea care guvernează Europa Centrală și de Est a companiei (Allianz CEE), având rolul de IT Project Coordinator pentru implementarea unui parteneriat regional strategic între compania de asigurări și Unicredit Bank, parteneriatul fiind implementat în 7 tari din regiune, inclusiv România.
După finalizarea cu succes a proiectului, am decis sa rămân pe aceasta direcție de management și project management, alegându-mi întotdeauna proiectele cu o componenta cât mai mare de IT, dorința mea fiind sa mențin acea legătură specială cu dezvoltarea și cu mediul tehnic. Astfel, în ultimii ani am condus cu succes multiple proiecte ale companiei, inclusiv migrări de aplicații core, implementari de tool-uri digitale, dar și reorganizarea întregului departament de IT.
În septembrie 2021 am luat decizia sa mă relochez în Germania, pentru o perioada lucrând remote pentru aceeași companie, iar incepând cu martie 2023, am preluat un nou rol de Technical Project Manager în cadrul companiei Frontiers, companie de Publishing, lucrând pentru biroul lor din Germania.
Unul dintre principiile pe care mă bazez în cariera mea este sa învăț întotdeauna cât mai mult, sa mă dezvolt pe orizontala și sa înțeleg cât mai multe lucruri despre procesele și modul de lucru al unei companii. Consider ca aceasta strategie ajuta atât la dezvoltarea de noi technical-skills, dar și soft-skills.
Ariile mele de expertiza sunt technical career, soft skills, navigarea unui mediu corporatist, dar și technical skills și modul în care poti aplica acele technical skills de baza în orice domeniu și orice tehnologie.