Dan Ciprian Dimofte

Mentor

Numele meu este Dan Dimofte și în prezent coordonez echipa de IT a SN Nuclearelectrica SA din postul de director.
Rolul meu este de a conduce procesul de transformare digitală a companiei și de a asigura servicii de calitate pentru susținerea activităților de business.
Împreună cu echipa abordam pe etape toate activitățile aferente furnizării de servicii IT: strategie, design, implementare, operare și mentenanță. Activitățile zilnice presupun colaborarea între specialiștii noștri din domenii diverse cum ar fi infrastructura informatică, networking, programare, management proiect, analiza de business sau reporting, toate acestea într-un mediu deschis și creativ pentru obținerea performanțelor dorite.

Parcursul profesional dobândit în cei peste 20 de ani de activitate mi-au permis să abordez domenii de specialitate variate, de la inginerie electronică, telecomunicații și securitate cibernetică până la management organizațional, în echipe diverse din domeniul militar, civil și nuclear. Realizările obținute împreună cu echipele au fost susținute de cursuri continue, acreditări ca instructor pe diverse tehnologii și obținerea titlului de doctor în științe inginerești; aceasta din urmă mi-a permis printre altele și menținerea relației cu studenții în cadrul cursurilor de zi și masterat pe care le susțin în calitate de lector universitar, prin educarea și îndrumarea lor în cariera profesională.
Totuși, provocarea cea mai mare și care aduce cele mai mari satisfacții este susținerea celor doi copii pe drumul fascinant al adolescenței și al cultivării talentului fiecăruia, la finalul căruia să dobândească încrederea în sine pentru continuarea călătoriei și urmărirea îndeplinirii visului propriu.