Valentin Sima

Mentor

Sunt Inginer Operare CNE Principal în cadrul Serviciului de Îmbunătățire și Monitorizare Performanțe, departamentul Securitate Nucleară.
Am absolvit Facultatea Energetică, secția Centrale Nucleare și dețin un master în Radioprotecție și Securitate Nucleară.
Activitatea mea la CNE Cernavodă a început în anul 1999, când m-am angajat la Departamentul Exploatare, tura E. Apoi, am lucrat timp de șase ani în cadrul Serviciului Tehnic Radioprotecție unde m-am ocupat de organizarea exercițiilor de urgență, care presupun elaborare de scenarii, efectuarea calculelor de doză, pregătirea personalului și evaluarea performanței. Din anul 2007 și până în prezent fac parte din colectivul Serviciului Îmbunătățire și Monitorizare Performanțe. Una dintre sarcinile mele este să evaluez din punct de vedere al calității analizelor RCA (Rapoarte de Condiție Anormală).  De asemenea, sunt lector și instruiesc personalul centralei implicat în aceste analize. Particip in echipele de analiza a cauzelor de profunzime in calitate de specialist in aplicarea metodelor specifice de analiza. Din anul 2020 fac parte din grupul constituit pentru analiza evenimentelor semnificative.