Ioana Stoenescu

Mentor

Ioana Stoenescu deține din 2017 funcția de Director al Afacerilor Guvernamentale în cadrul Roche România unde lucrează îndeaproape cu asociații și parteneri din industrie, atât din sectorul public, cât și din cel privat, pentru a facilita accesul pacienților la cele mai recente inovații medicale. De atunci, ea a deținut, de asemenea, funcții adiționale precum Access Innovation Leader la Roche Pharma International, precum și coordonarea unei Echipe de Asistență Medicală Personalizată, cu responsabilități comericiale și de marketing în vederea implementarii viziunii Roche, care permite pacienților să trăiască mai bine și mai mult.
În prezent, conduce departamentele External Affairs și Market Access and Reputation din cadrul Roche și, pe plan extern, coordonează diverse grupuri de lucru și operative din industria farmaceutică precum Local American Working Group, Swiss Chamber of Commerce și Romanian Association of International Medicines Producers.
Înainte de a deține poziția din cadrul Roche, a ocupat mai multe funcții în cadrul administrației publice a Statelor Unite ale Americii și a petrecut mai bine de 10 ani în Ambasada Statelor Unite la București deținând mai multe poziții. În 2018, Ioana a fost selectată ca Independent Expert în cadrul Business-to-Government Expert Group din EU Commission, DG Connect.
Lucrând cu părțile interesate instituționale și reprezentanți din industria farmaceutică, Ioana a fost un partener cheie pentru susținerea politicilor publice esențiale în domeniul sănătății, cum ar fi Planul Național de Cancer, Politicile de Asistență Medicală Personalizată și multe altele.