Dose of Science, Engineering and Tech

La AFIST ne dorim să clădim un viitor sustenabil, să conturăm o dezvoltare durabilă într-o lume unde oamenii din medii diferite și cu abilități diferite pot deveni actori principali în societate, contribuind activ la dezvoltarea durabilă a acesteia.

Programul Dose of Science, Engineering and Tech este un program dezvoltat pentru tineri, studenți și nu numai, care își doresc să investească în cariera lor profesională. Prin acest program ne dorim să-i aducem pe participanți cât mai aproape de realitatea unui domeniu în care aceștia doresc să activeze. Practic, Dose of Science, Engineering and Tech este compus din evenimente ce constau în vizite la diferite firme/institute din mai multe domenii de activitate.

Prima vizită din cadrul acestui program a fost la unitatea nucleară CNE Cernavodă în data de 28 februarie 2023. În România, unicul producător de energie de origine nucleară este reprezentat de partenerul nostru, SN Nuclearelectrica (SNN). Participanților li s-a prezentat aici ce înseamnă tehnologia Candu, compania Nuclearelectrica, activitățile Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă și a energiei nucleare. Totodată, au vizitat și Simulatorul Full Scope și camerele de comandă ale celor două unități nucleare.

Evenimentul a fost un real succes, în care participanții dornici de cunoaștere au legat conexiuni cu oameni din domeniul care îi pasionează și de care sunt interesați. Acest lucru reiese din feedback-urile lor pe care le puteți vedea mai jos:

“A fost o experiență foarte interesantă din care am învățat multe lucruri noi. Chiar este un lucru pe care îmi doream să-l fac de foarte mult timp deoarece sunt interesată de fizica nucleară, însa nu avusesem ocazia pana acum.”

“Mi-a plăcut organizarea si vizita în niste locuri nu tocmai usor de vizitat. Per total o experiență genială.”

“Experiența a fost foarte frumoasă. Coordonatorii au fost foarte implicați și mă bucur că am avut ocazia să îi cunosc. Vizita a fost foarte bine organizată, cu siguranță voi mai participa la evenimentele organizate de această asociație!”

“A fost plăcut și interesant alături de echipa AFIST. Membrii echipei ne-au îndrumat și primit cu căldură, punând în temă și viitoarele proiecte pe care le pregătesc. Propunerea de a merge la Centrală a fost bine venită, fiind studentă în cadrul Politehnicii la Facultatea de Inginerie Electrică, interesată de acest domeniu. Deși, încă nu știu ce presupune viitorul, cu siguranță aceasta experiență mi-a dat de gândit.”

“A fost o experiență uimitoare, am învățat foarte multe lucruri și am început să le povestesc tuturor despre lucrurile pe care le-am văzut.”

AFIST își dorește să investească în oameni și să le arate cât mai de aproape o gamă largă de domenii de activitate în locuri care nu sunt accesibile publicului larg, dar care sunt un pilon esențial al domeniul din care fac parte. Le mulțumim tuturor participanților la acest eveniment, cât și partenerilor noștri de la SNN!!

Fiți cu ochii pe noi pentru alte vizite interesante!