Direcția culturală

SCOP

Ne propunem să aducem factorul artistic în mediul academic/educational cu scopul de a propune modele sanatoase de relaxare și petrecere a timpului liber.

Ne dorim să promovăm arta ca un mod de recreere cu beneficii asupra creativității activității academice, dar și în carieră.

Ne dorim să promovăm inovația ca rezultat al întâlnirii dintre știință-tehnologie și artă-creativitate, iar în acest sens ne propunem să îi aducem pe studenți în contact cu proiecte și programe inovative.

Activitățile desfășurate în cadrul departamentului de cultură:

Organizarea de evenimente intitulate – Serate AFIST – cu scop recreativ și de socializare, în cadrul cărora există unul sau mai multe momente artistice, cu invitați inspiraționali pentru studenți.

Un program ce aduce în prim plan artiști care combină arta cu tehnologia, program ce se desfășoară sub formă de conferință/expoziții. 

OBIECTIVELE DIRECȚIEI

Departamentul are un prim obiectiv recreativ, prin care generăm un mediu propice pentru networking, socializare și prin care facem mai facilă interacțiunea dintre membrii și non-membrii AFIST. 

Al doilea obiectiv al departamentului este unul educativ – ne dorim să promovăm și să susținem conceptele inovative care stau la baza evoluției atât artistice cât și tehnologice, descoperind o altă latură a domeniilor STEM.

Ne propunem astfel ca în anul 2023 să organizăm minim 10 serate cu rol recreativ cu minim 20 de participanți la fiecare eveniment. De asemenea, ne dorim să organizăm minim 5 întâlniri cu artiști diferiți ce utilizează tehnologiile noi în procesul lor artistic. 

Ce beneficii aducem studenților:

Recreerea, socializarea într-un mediu propice dezvoltării conexiunilor noi dintre membrii AFIST, profesioniști și artiști.

Cunoștințe la zi în privința tehnologiilor ce au un rol esențial în artă și în procesul artistic.