Activități sociale


Descoperiți cum evenimentele organizate de AFIST pot ajuta la conturarea unei comunități de sprijin pentru femeile și studenții din domeniul STEM. În cadrul acestor evenimente, ne concentrăm nu numai pe crearea de conexiuni valoroase între participanți, ci și pe aducerea în prim plan a diferitelor probleme sociale și contribuția la conștientizarea lor, cu propunerea de soluții constructive. Vă invităm să faceți parte dintr-un grup de oameni dedicați și pasionați de schimbare și dezvoltare!


22 noiembrie 2023

București, 22 noiembrie 2023 – Într-o zi memorabilă de miercuri, 22 noiembrie 2023, Asociația Femeilor în Inginerie, Știință și Tehnologie (AFIST) a marcat cu fast evenimentul aniversar „Vocile Progresului” la Conacul Oteteleșanu. Această adunare a fost o celebrare nu doar a doi ani de activitate remarcabilă și intensă a organizației noastre, dar am sărbătorit totodată și Ziua Națională a Cercetătorului și importanța susținerii cercetării românești și a colaborărilor interdisciplinare.

29 martie 2023

Miercuri, 29 martie 2023, la Senatul României a avut loc lansarea Programului de Mentorat AFIST 2023 – AIM for Inspiration and Success Through Mentorship organizat de AFIST.

Transferul de cunoștințe între generații și paradigma long life learning sunt esențiale pentru evoluția de la universitățile clasice la multiversitățile viitorului. În acest sens, credem că acest Program de Mentorat este o modalitate excelentă de a sprijini aceste idei și de a construi o comunitate de sprijin pentru tinerii din domeniile tehnice.
Am fost onorați să primim oameni de succes care și-au împărtășit experiențele și cunoștințele despre cum să reușim în lumea complexă și în schimbare rapidă de astăzi. Împreună, am creat o comunitate vibrantă de cursanți și lideri, care se sprijină reciproc în călătoria lor către succes.

22 martie 2023

Luna aceasta vă așteptăm alături de noi într-o atmosferă relaxantă pentru a comunica și crea legături. Elena Pâslaru-Hubati va fi alături de noi pentru o discuție liberă despre leadership.

Seara se va încheia cu un concert de muzică jazz susținut de formația A Theory of Harmony. Formația și-a început activitatea aproximativ acum un și jumatate și se prezintă momentan într-o formă de duo, membrii stabili și fondatorii trupei fiind Matei Alexandru și Cătălin Sima. Scopul trupei este să facă muzică bună care să bucure inimile cât mai multor oameni.

8 martie 2023

Prima lună a primăverii este destinată sărbătoririi femeilor. Scopul AFIST este acela de a promova femeile, cât și educația, iar astăzi am sărbătorit ziua femeilor prin mici gesturi ce pot schimba viitorul.

Am oferit către eleve cu rezultate bune la învățătură și care provin din medii defavorizate 8 tablete donate de Fundația Altex, primul nostru partener din cadrul campaniei „Together with AFIST!” și încă 10 tablete donate de un sponsor care dorește să rămână anonim. Prin acest gest, am încercat să insuflăm tinerelor dorința de a continua să-și clădească un viitor frumos prin educație și, totodată, să simtă susținere în acest sens.

15 februarie 2023

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor din Știință, Asociația Femeilor în Inginerie, Știință și Tehnologie (AFIST) a organizat și găzduit cu mândrie un eveniment pentru a marca importanța rolului femeii în comunitatea științifică și tehnologică și pentru a atrage atenția asupra sprijinului pe care toate entitățile implicate trebuie să îl acorde spre această direcție. Știința, Ingineria și Tehnologia sunt principalele unelte prin care o societate poate avansa și se poate îndrepta către o dezvoltare durabilă, iar principalul scop al acestui eveniment a fost acela de a pune în lumină realizările incredibile ale femeilor din domeniile științei, ingineriei și tehnologiei și importanța implicării a cat mai multor părți ce provin din medii diferite și cu abilități și experiențe variate.

Evenimentul a fost o încununare a inspirației, schimbului de cunoștințe și exprimării artistice.

25 ianuarie 2023

Prima Serată a anului 2023 a debutat în luna ianuarie și a reprezentat un cumul de energie, bucurie și emoție. A fost o atmosferă plină de bucurie, în care am cântat cu toții și l-am aplaudat pe Daniel Bălan, semifinalist Vocea României pentru talentul, carisma și emoția pe care ne-a transmis-o.

Pe lângă talentul său muzical, Daniel este un tânăr profesor de geografie ce insuflă elevilor săi pasiune și dedicare. Bucuria pasiunii sale este reflectată în rezultatele excepționale ale elevilor obținute de-a lungul anilor la concursuri și olimpiade naționale.

9 decembrie 2022

Te-ai gândit la o seara de dans? Sau poate o ieșire la teatru cu prietenii? Sau doar să părăsești cotidianul și să te transpui într-un cadru care îmbină arta și cunoașterea?
Te invităm la Serata AFIST! O atmosferă de poveste, care lunar ne va aduna prin muzică, dans, jocuri de societate, numere de magie și teatru. Și lista poate continua..
Pentru că dorim să vă mulțumim că alegeți să faceți parte din comunitatea noastră, vă invităm să ne cunoaștem și să asistăm la un moment artistic suținut de coregraf Laura Andrei. Fiind mereu în căutare de experiențe noi, Laura a început să danseze de la vârsta de 4 ani, absolvind Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București unde a studiat tehnica de dans clasic Vaganova, dans popular, dans de carcater și dans clasic.
Laura are multe colaborări artistice, aceasta având numeroase implicări în musicaluri, spectacole de dans contemporan, cât și în televizune.În prezent, este coregraf, profesor de dans și mișcare, cât și instructor de fitness- balet.

25 noiembrie 2022

Eveniment lansare AFIST

Vineri, 25 Noiembrie 2022 a avut loc evenimentul de lansare oficială al Asociației Femeilor în Inginerie, Știință și Tehnologie. Tematica evenimentului a fost “Supporting and Empowering Women Through Education” și a abordat nivelul de educație în România, respectiv domeniul și femeile STEM, cât și investițiile responsabile în resursa umană pentru o dezvoltare durabilă prin educație.