Eveniment Lansare AFIST

Vineri, 25 Noiembrie 2022 a avut loc evenimentul de lansare oficială al Asociației Femeilor în Inginerie, Știință și Tehnologie. Tematica evenimentului a fost “Supporting and Empowering Women Through Education” și a abordat nivelul de educație în România, respectiv domeniul și femeile STEM, cât și investițiile responsabile în resursa umană pentru o dezvoltare durabilă prin educație.
Știința, ingineria și tehnologia reprezintă principalele unelte prin care putem progresa, iar prin implicarea cât mai multor persoane, indiferent de gen sau orientare, care provin din medii diferite cu abilități variate, nu putem face altceva decât să accelerăm și să conturăm o dezvoltare durabilă pentru întreaga societate.


Cadrul de desfășurare a evenimentului a fost unul special, întrucât Conacul Oteteleșanu din Măgurele are o istorie amplă, fiind de-a lungul timpului Institut de Fete, cât și sursă de inspirație pentru unii dintre cei mai mari scriitori ai timpului, printre care amintim de Ioan Slavici și Mihai Eminescu.
Pe această cale dorim să mulțumim tuturor persoanelor care ne-au onorat cu prezența și ne susțin în această mișcare care are rolul de a promova și susține femeile din domeniile tehnice din România.


Mulțumim partenerilor AFISTSocietatea Nationala Nuclearelectrica SA, Primaria Orașului Măgurele, Universitatea POLITEHNICA din BucureștiExtreme Light Infrastructure – Nuclear Physics Center (ELI-NP) UNSR, AS Poli, OST, Med