Mentorat 2022
Acest prim program propus de AFIST este un program de coaching. Studenta va fi ajutata sa inteleaga sa isi rezolve probleme legate de incertitudini profesionale si mai putin de sustinerea ei in rezolvarea de probleme de natura tehnica sau stiintifica.
Programul de mentorat se va desfasura in urmatoarea secventa:
⦁ Prezentarea MENTORILOR;
⦁ Alegerea mentorilor de catre studente. Fiecare studenta va putea alege 3 mentori (ii va pune intr-un top personal).
⦁ Realizarea perechilor mentor-studentă de către AFIST.
⦁ Începerea programului. Întâlnirile vor fi stabilite de comun acord (mentor-studenta), in funcție de nevoi.
⦁ AFIST va avea o întâlnire lunara cu fiecare studenta și mentor pentru feedback (in limita timpului disponibil).
⦁ In cazul in care o studenta nu isi indeplineste obligatiile, mentorul are dreptul de a suspenda colaborarea. De asemenea, daca studenta nu beneficiaza de ajutorul necesar, aceasta poate solicita asociatiei schimbarea mentorului.
⦁ Programul se va finaliza pe 19 noiembrie 2022 cu un raport final atat din partea mentorului cat si a studentei.
Asteptari:
AFIST nu impune directii de mentorat, ci considera ca aceste ar trebui sa fie definite impreuna de catre mentor si studenta, in functie de nevoi. Aceste directii si provocări ar trebui să fie legate de viața profesională a studentei, cum ar fi planificarea carierei, încrederea în sine, echilibrul dintre viața profesională și viața privată, CV-ul, aplicarea pentru locuri de muncă etc.
Frecvența și structura întâlnilor:
Mentorul și studenta definesc împreună frecvența și durata întâlnirilor.
Programul propriu-zis va incepe in mai 2022. Acesta se poate desfasura online sau prin intalniri fizice – alegerea mentorului si studentei.
Structura și frecvența potrivită a întâlnirilor vor depinde de nevoile individuale, dar sugerăm întâlniri de o ora, o ora jumatate la fiecare 4-6 săptămâni.
Intregul program de mentorat are ca scop ghidarea si sustinerea tinerelor femei din domenii tehnice care isi doresc sa evolueze si sa se dezvolte profesional, personal si social.
Mai mult de atat, ar fi indicat (daca este posibil, desigur) implicarea studentei in cercuri ingineresti, stiintifice, tehnice de interes pentru aceasta, in scopul de socializare si formare a unei retele puternice pe care sa se poata baza in dezvoltarea carierei.