Despre noi

AFIST, Asociația Femeilor în Inginerie, Știință și Tehnologie este o organizație non-guvernamentală al cărei scop este promovarea și susținerea femeilor din domeniile tehnice, dar mai ales creșterea acestor domenii extrem de importante pentru societate care ne definesc nu doar prezentul și modul de a trăi, ci și felul în care ne conturăm viitorul.

Organizația noastră se angajează să creeze o comunitate de sprijin în care femeile din domeniile tehnice se pot conecta, învăța și crește. Sprijinind și promovând femeile în aceste domenii, putem contribui la o societate mai incluzivă și mai echitabilă.

Activitățile desfășurate de AFIST au la bază EDUCAȚIA și sunt destinate tuturor, indiferent de gen sau orientare, care provin din medii diferite cu abilități variate. Ne dorim să construim experiențe care să schimbe viața tuturor și sperăm că vă veți alătura misiunii noastre de a sprijini și promova femeile în inginerie, știință și tehnologie și totodată aceste domenii tehnice extrem de importante pentru România.

Credem că progresul și dezvoltarea pot fi cu adevărat durabile doar atunci când sunt incluzive și echitabile.Implicăm cât mai multe persoane, indiferent de gen sau orientare, din medii diferite și abilități variate. Sprijinim indivizii să contribuie la crearea unei forțe de muncă mai diversificate și incluzive, prin care să creăm tehnologii care corespund mai mult nevoilor societății în ansamblu și care pot duce la accelerarea unei dezvoltări durabile.


AFIST își focusează întreaga activitate către 4 direcții principale:

Educație: Echilibrarea balanței de gen în domeniile tehnico-științifice și atragerea cât mai multor tineri către aceste domenii prin organizarea de programe educaționale dedicate și inovatoare.

Mentorat: Conexiunea persoanelor cu experiență cu cele care sunt la început de drum și au nevoie de îndrumare profesională. Mentoratul se axează pe urmatoarele trei direcții:
– Dezvoltare personală
– Mentorat tehnic
– Mentorat business

Cultură: Citim, ne informăm din diverse surse, dar întâlnirile față în față cu oamenii pot schimba perspective,mentalități.

Dezvoltare & oportunități profesionale: Gestionarea de proiecte cu scopul de a forma legături între tineri, angajatori și mediul academic.

Parteneri