Engineering in real life

În data de 08.04.2023, a avut loc evenimentul ,,Inginer electro-energetician”, acesta fiind un prim eveniment din cadrul proiectului “ Engineering in real life”. Evenimentul a avut loc în incinta sediului CTMB, reunind speakeri cu expertiză și studenți curioși să exploreze domeniul de activitate al unui inginer electro-energetician.

În prima parte a programului, doamna Virginia Petre a prezentat oportunitățile de studiu și angajare principale dar și complementare cu domeniul care a conturat topicul zilei. Ne-a adus într-o lume a cercetării și ne-a oferit din propriile experiențe sfaturi pentru o evoluție sănătoasă.

Mai departe, Mara Popovici a adus o notă vulnerabilă prin împărtășirea parcursului ei profesional sub ideea de ,,Dați-vă voie să încercați, să vă căutați până vă găsiți!”. Ne-a povestit despre cum e să lucrezi în zona privată, cum e să ai un job la stat și cum a făcut tranziția către cercetarea într-un domeniu de vârf, toate acestea gravitând în jurul fizicii nucleare și al ingineriei electro-energetice. Mara i-a îndrumat să profite de orice oportunitate, să o exploateze cât mai mult, să își dea șanse mereu și să țină cont de importanța relațiilor interumane.

Dan Petre, următorul speaker, inginer în cadrul Metrorex SA și co-fondator al Eagle Energy Group, companie de instalații electrice și fotovoltaice. Dan ne-a confirmat cât de benefice au fost studiile în cadrul Facultății de Inginerie Electrică. Ne-a împărtășit cum de la o simplă prietenie cu un coleg de cameră din cămin, peste ani ajungi să pui bazele unei firme care implementează sisteme de energie regenerabilă și cum apar alte nevoi în materie de aptitudini – leadership și antreprenoriat.

Participanții au fost activi și au pus foarte multe întrebări. Astfel de momente confirmă că reușim să identificăm parte din nevoile tinerilor și venim către ei cu soluții eficiente. Credem, în continuare, că evenimentele din cadrul ,,Engineering in real life” vor aduce o perspectivă cât mai realistă profesioniștilor de mâine, eliminand cât mai multe necunoscute ale prezentului. Totodată, acest proiect facilitează stabilirea de legături sustenabile între participanți și speakeri, pentru îndrumare viitoare și colaborări sub diverse proiecte.