Face your fears – Oportunități și provocări în domeniul STEM

Evenimentul „Oportunități și provocări în domeniul STEM” a reprezentat evenimentul de debut al programului “Face your fears” –  un nou proiect organizat de AFIST, menit să întâmpine nevoile de natură psiho-emoțională ale tinerilor din domeniul STEM.

Programul “Face your fears” este menit să contribuie la dezvoltarea personala a studentilor, prin întâmpinarea nevoilor de natură psiho-emoțională și depășirea experiențelor provocatoare, dar esențiale în parcursul educational și profesional al tinerilor din domeniul STEM. Astfel că, acest program a debutat prin intermediul unui prim eveniment – „ Oportunități și provocări în domeniul STEM”- urmărind  prezentarea unor perspective asupra valorilor și provocărilor din lumea științei și tehnologiei. Participanții au luat parte entuziasti la explorarea unor tematici complexe și inventive, într-un cadru inspirațional la Biblioteca Centrală a Universității POLITEHNICA din București.

Prima parte a evenimentului l-a avut în fața studenților pe Daniel Rosner care a prezentat perspectivele de studii, dar și de angajare în urma absolvirii studiilor în domenii STEM. Acesta a expus oportunități de studiu complementare, de competiții oportune și destinate studenților,  dar și perspectiva antreprenorială a punerii pe piață a unui produs tehnic.        .

Partea a doua evenimentului a debutat prin prezentarea Mobilităților în cadrul studiilor, dar și în cadrul domeniului de activitate, astfel că discuțiile s-au îndreptat către o altă dimensiune a experienței STEM. Fie că vorbim de mobilitate în cadrul studiilor sau în domeniul de activitate, Andreea Militaru si Cristian Agrapinei au împărtășit participanților părți din experiențele profesionale proprii – experiențe ERASMUS în cadrul și în afara studiilor – cum se aplică, acte necesare, lecțiile învățate, unde și cum poți găsi experiențe ERASMUS.

Implicarea activă a participanților la dezbaterea topicurilor a contribuit la recrearea unei atmosfere vibrante, plină de entuziasm, curiozitate și dorință de învățare. Aducerea în prim-plan a tematicilor de interes, au contribuit la formarea conexiunilor speaker-studenți. De asemenea, pauzele au oferit participanților șansa de a se cunoaște și conecta.

Finalul evenimentului a adus un cadru onest, activitatea fiind condusă de psiholog Cristian Agrapinei și Valeria Agrapinei, care au reușit să-i facă pe participanți să se deschidă, să își conștientizeze și accepte emoțiile și să identifice soluții pentru depășirea momentelor dificile.

Evenimentul „ Oportunități și provocări în domeniul STEM” a reprezentat debutul programului  „Face your Fears!” – un pas înainte către întâmpinarea nevoilor psiho-emoționale ale tinerilor, o modalitate inedită de a oferi sprijin și susținere celor la început de drum, dar și o inițiativă de a aduce viitorul mai aproape, într-un spirit de cooperare, explorare și inspirație. Ne bucurăm că am putut fi cu și printre voi!