Alexandra Moraru

Mentor

Alexandra Moraru a absolvit facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Începutul carierei sale a început printr-un internship la IBM RO ca și data engineer. După finalizarea internshipului, i s-a oferit un job permanent în cadrul companiei. Făcea partea dintr-o echipa de dezvoltatori tehnici și a folosit tehnologii pentru a menține baza de date existența și pentru a crea noi sisteme de informații.
La aproximativ un an și jumătate de la începutul carierei în IBM, a primit oportunitatea de a fi transferată la IBM UKI (UK și Irlanda). În IBM UKI a câștigat un Hackaton și a învățat diverse aplicații ce ajută la crearea și modificarea fluxului de date pentru raportare. De altfel, a pus bazele unui sistem ce conține artefacte arhitecturale ale ecosistemului proiectului. A ajutat la crearea echipei din Londra, ea fiind prima angajată pe proiect. A luat parte la procesul de recrutare pentru două echipe ce sunt localizate în Londra și Belarus.
În timpul liber, Alexandra a învățat Python și este pasionată de Machine Learning, având cursuri și certificări în acest domeniu.