Mihai Ciobotea

Mentor

Eu sunt Mihai Ciobotea, analist de risc în Direcția de Audit și Managementul Riscului.
Rolul meu este strâns legat de… riscuri 😊 .  Acord suport tuturor celor din companie care vor să înțeleagă și să își administreze riscurile.
Sunt inginer de profil electric, am studii post-universitare de inginerie (un doctorat nefinalizat în fiabilitate) și studii economice (un MBA și sunt în faza finală cu un doctorat în statistică).
Riscul este definit ca incertitudinea unui obiectiv, de unde se poate deduce că riscul nu există în absența unui obiectiv. El este exprimat printr-o expunere, egală cu produsul dintre probabilitatea de producere a sa și impactul în cazul în care riscul se produce. Din definirea riscului puteți să vedeți că există o componentă consistenta de matematica, probabilitati si statistica, deci puteți să vedeți legătura cu pregatirea mea.
Nu am fost întotdeauna analist de risc; de-a lungul timpului am lucrat ca programator, inginer de sistem, manager tehnic, manager de performanță, manager de proiect precum și alte poziții, ceea ce îmi dă o perspectivă bună pe care aș vrea sa o împart cu tineri la început de carieră, sau aflați chiar puțin înainte de începutul carierei. Am o experiență plăcută cu studenții prin prisma orelor de statistică pe care le-am susținut la ASE.
Obiectivul meu personal este să înțeleg cât mai multe lucruri și mi-ar plăcea să inspir același obiectiv în tineri.