Prof. dr. habil. RALUCA-IOANA STEFAN-VAN STADEN

Prof. dr. habil. Raluca-Ioana STEFAN-VAN STADEN este Profesor, Cercetător Științific I și Șefa Laboratorului de Electrochimie și PATLAB din cadrul Institutul Național de Cercetare pentru Electrochimie și Materie Condensată din București. Raluca are conducere de doctorat la Universitatea Politehnica din București, România.
A coordonat 7 lucrări de licență, 10 teze de master și 12 teze de doctorat. A fost mentor pentru 6 studenți la postdoc. În acest moment are în coordonare 11 doctoranzi, un masterand și un postdoc. Este autor și coautor a peste 350 articole în reviste ISI (multe fiind prezentate pe coperta revistelor) în special în domeniul analizei biomedicale, senzorilor electrochimici, tehnologiei de proces și sistemelor în flux, a trei cărți: “Quality and reliability in analytical chemistry” (CRC Press), “Electrochemical Sensors in Bioanalysis” (Marcel Dekker, Inc) și “Laboratory Auditing for Quality and Regulatory Compliance” (Taylor and Francis) și a peste 12 capitole în cărți. Raluca face parte din mai multe birouri editorial ale unor reviste cum ar fi Analytical Letters, Preparative Biochemistry and Biotechnology (Taylor & Francis), Sensors and Transducers Journal, Sensors, Journal of Oncology, ECS Sensors Plus. Raluca a prezentat conferințe în România (București, Iași, Cluj-Napoca), Belgia (Antwerpen), Austria (Viena), Israel (Jerusalem), Japonia (Yamagata University), Africa de Sud (Pretoria, Johannesburg), SUA (New Orleans, Boston, San Francisco, UC at Berkeley) și Australia (Perth) și are peste 500 de prezentări în cadrul conferințelor de specialitate din Europa, America și Africa. Raluca are un h-index de 33 cu mai mult de 4500 de citări. Raluca a primit peste 40 de premii naționale și internaționale, e.g., Wilhelm Simon Award (1997), Raikes Medal from South African Institute of Chemistry (2001), President Award from NRF, South Africa (2001), Best Women Inventor Award – from World Intellectual Property Organization, la International Invention Fair, Geneva 2010.
Este membru al Societății Americane de Chimie (Președinte a Romanian Chapter of ACS) și IUPAC și membru în Comitetul exectiv al Diviziei de Senzori a Societății de Electrochimie (SUA). Raluca este absolventă a Facultății de Chimie, Universitatea din București (1992) având un doctorat în chimie (1997) de la Universitatea din București și a Facultății de Compoziție, Pedagogie și Muzicologie, specializarea pian și pedagogie muzicală (1996) cu un master în compoziție muzicală (1997) la Universitatea Națională de Muzică din București.